Zapékaný celer
Ingredience: 400 g celer, 10 g oleje, sůl, mletý pepř, 20 g sýr Niva, 40 g nízkotučný sýr Eidam, 100 g mléko
Postup: Celer očistíme a nakrájíme na silnější plátky, popřípadě na širší nudličky. Krátce orestujeme na rozpáleném oleji, opepříme, osolíme a vložíme do zapékací misky. Eidam nastrouháme, Nivu nakrájíme, oba sýry promícháme a naředíme mlékem. Touto směsí pokryjeme připravený celer a pokrm zapečeme.
Počet porcí: 4
Doba přímé přípravy: půl hod.
Výživové hodnoty (v jedné porci):
- Bílkoviny: 6.5 g
- Tuky: 6.7 g
- Sacharidy: 11.3 g
Energetické hodnoty (v jedné porci)
- Energie: 550.4 kJ