Zelný salát
Ingredience: 120 g červeného zelí, 120 g bílého zelí, 20 g cibule, 20 g sterilované kapie, sůl, 20 g oleje, citron, pepř
Postup: Očištěné zelí nakrouháme, osolíme, promneme a necháme v nádobě zakryté pokličkou v chladu uležet. K takto připravenému zelí pak přidáme na proužky nakrájenou kapii, drobně nasekanou cibuli a všechno promícháme se zálivkou zhotovenou z oleje, citrónové šťávy a pepře. Salát necháme znovu krátce uležet v chladu.
Počet porcí: 4
Doba přímé přípravy: 30 min.
Výživové hodnoty (v jedné porci):
- Bílkoviny: 1.1 g
- Tuky: 5.2 g
- Sacharidy: 4.3 g
Energetické hodnoty (v jedné porci)
- Energie: 282.5 kJ