Hrachová kaše
Ingredience: 125 g hrách, 10 g polohrubá mouka, 5 g máslo, 0,125 l mléko (2% tuku), sůl
Postup: Z hrachu namočeného přes noc slijeme vodu, doplníme čerstvou vodou, v níž luštěninu povaříme asi 20 min. Těsně před dokončením přidáme čtvrt lžičky soli. Měkký hrách prolisujeme či umixujeme. Světlou jíšku z polohrubé mouky a másla na ředíme mlékem a povaříme. Pak ji smícháme s hrachem a za stálého míchání povaříme.
Počet porcí: 4
Doba přímé přípravy: 15 min.
Výživové hodnoty (v jedné porci):
- Bílkoviny: 8.6 g
- Tuky: 1.8 g
- Sacharidy: 22.5 g
Energetické hodnoty (v jedné porci)
- Energie: 569.5 kJ